Депутати Вінницької облради планують передати навчально-реабілітаційний комплекс у власність Немирівської ОТГ

Новини Вінниці / Депутати Вінницької облради планують передати навчально-реабілітаційний комплекс у власність Немирівської ОТГ

Депутати Вінницької обласної ради планують передати Немирівський навчально-реабілітаційний центр до комунальної власності Немирівської міської ОТГ. Відповідний проєкт рішення з‘явився на сайті Вінницької обласної ради.

Депутати Вінницької обласної ради планують передати Немирівський навчально-реабілітаційний центр до комунальної власності міської ОТГ. Відповідний проєкт рішення з‘явився на сайті ради.

«Передати безоплатно із спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області єдиний майновий комплекс (в тому числі будинки та споруди, транспортні засоби, необоротні матеріали) Немирівського навчально-реабілітаційного центру Вінницької обласної Ради до комунальної власності Немирівської міської об’єднаної територіальної громади в особі Немирівської міської ради.

Вінницькій обласній Раді (Олійник А.Д.) та Немирівській міській об’єднаній територіальній громаді в особі Немирівської міської ради (Качур В.М.) здійснити передачу-прийняття єдиного майнового комплексу, зазначеного у пункті 5 цього рішення, відповідно до чинного законодавства України», - йдеться в інформації.

Зазначимо, що в центрі проходять навчання та реабілітації діти з особливими потребами. Для зарахування потрібен висновок інклюзивно-ресурсного центру про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини та висновок лікарсько-консультативної комісії про встановлення дитині інвалідності за наявності.

Немирівський НРЦ

Для дітей, як значено на сайті Немирівського НРЦ, створено гарні умови.

«Центр займає площу 3,4401 га. На території закладу облаштовані ігрові та спортивні майданчики, розбиті клумби, ділянки. В НРЦ є гараж та підсобні приміщення. В навчально-реабілітаційному центрі  діють два  навчальні  корпуси, в якому обладнано 14 класних кімнат, комп’ютерний клас, 2  кабінети розвитку зв’язного мовлення, сенсорна кімната, кабінет логоритміки, кабінет лікувальної фізкультури, столярна та швейна майстерні, актова зала, 11  ігрових кімнат, 4  спальних корпуси  на 120  місць, пральня, лазня, медичний пункт, харчоблок, бібліотека, актова та  спортивна зали, кімната соціально-побутового  орієнтування. Їдальня на 120 посадкових місць, в якій діти харчуються п’ять разів на добу згідно існуючих норм. Обладнано 1-2 класи згідно НУШ, замінено на пластикові  вікна та двері. Всі навчальні і спальні корпуси  облаштовані умивальниками та внутрішніми туалетами. В НРЦ створені доступні умови для навчання осіб з особливими освітніми потребами», - розповідають про заклад в громаді.

Марина Карабай

30 вересня, 2020