День жалоби у Вінниці: у міськраді розповіли про «обмеження»

Новини Вінниці / День жалоби у Вінниці: у міськраді розповіли про «обмеження»

У День жалоби, відповідно до розпорядження Вінницького міського голови Сергія Моргунова, на всій території Вінницької міської територіальної громади має бути приспущений Державний Прапор України з чорною стрічкою на адміністративних приміщеннях міської ради, виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств, установ та організацій.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності, які знаходяться на території Вінницької міської територіальної громади рекомендується долучитись до вшанування пам’яті загиблих у День жалоби та вивісити на приміщеннях державні прапори з чорними стрічками.

Також в цей день обмежується проведення розважально-концертних заходів на території громади, заборонено звучання розважальної музики у закладах торгівлі та ресторанного господарства, в громадському транспорті.

Нагадаємо, 14 липня 2022 року три російські «Калібри» на площі Перемоги вбили 29 цивільних, зокрема трьох діток. Понад дві сотні людей отримали травми. Кількість загиблих та поранених військових досі не озвучується. Дві ракети влучили у Будинок офіцерів, який був культурним осередком міста, а ще одна у парковку поблизу МЦ «Нейромед» у Будинку побуту «Ювілейний».

Деяких росіян, причетних до трагедії доля вже покарала. З серпня минулого року у РФ перебуває під арештом адмірал Осіпов, колишній командувач ЧМФ, а капітана 2 рангу С.Ржицького застрелили у Краснодарі під час ранкової пробіжки. Минулого року він командував підводним човном, з якого здійснювались ракетні удари.