День захисників та захисниць України: у Вінниці вшанували пам'ять полеглих героїв

Новини Вінниці / День захисників та захисниць України: у Вінниці вшанували пам'ять полеглих героїв

Згадати подвиг захисників та захисниць зібралися їхні рідні, приєдналися також і перехожі.

1 жовтня в Україні відзначають День Захисників і Захисниць.  Це велике державне свято, яке покликане вшанувати кожного та кожну, хто захищає нашу Батьківщину від ворога.

Сьогодні вінничани вшанували пам’ять полеглих оборонців хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку Небесній Сотні і загиблим героям.

У заході взяли участь представники влади міста та області, військові, правоохоронці, рідні загиблих  воїнів та небайдужі мешканці Вінниці.

Також квіти до пам’ятних знаків на площі Шевченка поклали представники молодіжної ради, які вирушили до Алеї Слави Сабарівського кладовища, де вшанували пам’ять воїнів.

Як повідомляють у Вінницькій міськраді, покладання квітів також відбулось до Алеї Слави – місць поховання Героїв, скульптурної композиції «Дерево свободи», присвяченої Героям Небесної Сотні та Революції Гідності, пам’ятника українському державному та військовому діячу часів Української революції 1917-1921 років, голові Директорії УНР, отаману війська та флоту УНР Симону Петлюрі, меморіальної дошки Начальній Команді Української галицької армії, пам'ятника січовим стрільцям та воїнам ОУН-УПА, пам’ятного знаку Івану Богуну.

День Захисників і Захисниць - відносно молоде свято, проте зі своєю історією.  Уперше його відзначали 14 жовтня 2014 року як День захисника України. У серпні 2021 року назву свята змінили на День захисників і захисниць України, аби встановити статеву рівність. Після початку повномасштабного вторгнення, у зв’язку із реформою церковного календаря в Україні, свято перенесли на 1 жовтня, аби воно збігалося зі святом Покрови Пресвятої Богородиці — захисниці козаків та військових.

Новини Вінниці / День захисників та захисниць України: у Вінниці вшанували пам'ять полеглих героївНовини Вінниці / День захисників та захисниць України: у Вінниці вшанували пам'ять полеглих героївНовини Вінниці / День захисників та захисниць України: у Вінниці вшанували пам'ять полеглих героївНовини Вінниці / День захисників та захисниць України: у Вінниці вшанували пам'ять полеглих героївНовини Вінниці / День захисників та захисниць України: у Вінниці вшанували пам'ять полеглих героївНовини Вінниці / День захисників та захисниць України: у Вінниці вшанували пам'ять полеглих героївНовини Вінниці / День захисників та захисниць України: у Вінниці вшанували пам'ять полеглих героївНовини Вінниці / День захисників та захисниць України: у Вінниці вшанували пам'ять полеглих героївНовини Вінниці / День захисників та захисниць України: у Вінниці вшанували пам'ять полеглих героївНовини Вінниці / День захисників та захисниць України: у Вінниці вшанували пам'ять полеглих героївНовини Вінниці / День захисників та захисниць України: у Вінниці вшанували пам'ять полеглих героївНовини Вінниці / День захисників та захисниць України: у Вінниці вшанували пам'ять полеглих героївНовини Вінниці / День захисників та захисниць України: у Вінниці вшанували пам'ять полеглих героївНовини Вінниці / День захисників та захисниць України: у Вінниці вшанували пам'ять полеглих героївНовини Вінниці / День захисників та захисниць України: у Вінниці вшанували пам'ять полеглих героївНовини Вінниці / День захисників та захисниць України: у Вінниці вшанували пам'ять полеглих героїв