Делегація з Вінниччини на чолі з головою ОДА поїхали до Чехії переймати досвід з децентралізації та шукати інвестиції

Новини Вінниці / Делегація з Вінниччини на чолі з головою ОДА поїхали до Чехії переймати досвід з децентралізації та шукати інвестиції

Делегація Вінницької області, яку очолив голова облдержадміністрації Валерій Коровій з 23 по 26 вересня перебуватиме з робочою поїздкою в Ліберецькому краї Чеської Республіки. Голови райдержадміністрацій, міські голови міст обласного значення нашого регіону поїхали переймати практичний досвід щодо реформи децентралізації, передачі владних повноважень та задля залучення інвестицій з структурних фондів ЄС та приватного сектору.

Делегація Вінницької області, яку очолив голова облдержадміністрації Валерій Коровій, з 23 по 26 вересня перебуватиме з робочою поїздкою в Ліберецькому краї Чеської Республіки. Голови райдержадміністрацій, міські голови міст обласного значення нашого регіону поїхали переймати практичний досвід щодо реформи децентралізації, передачі владних повноважень та задля залучення інвестицій з структурних фондів ЄС та приватного сектору.

Під час зустрічі сторони обговорили питання міжрегіонального співробітництва між Вінницькою область та Ліберецьким краєм.

 «Як ніколи сьогодні ми цінуємо міжнародну підтримку. За останні кілька років нам вдалось зробити величезний крок вперед у наших стосунках із Ліберецьким краєм, а саме в питаннях медичної галузі, соціального розвитку. Рік тому Ліберецький край прийняв на оздоровлення під час літніх канікул 30 дітей воїнів, загиблих в АТО. Сьогодні в нашій державі проводиться багато реформ. Крім того, наш регіон має багато інвестиційно-привабливих сторін, які, однозначно, зацікавлять інвесторів і дадуть можливість для нашої подальшої співпраці», - зазначив Валерій Коровій.

Відвідала делегація Вінниччини і Посольство, де зустрілася із Надзвичайним та Повноважним Послом України у Чеській Республіці Євгеном Перебийносом.

«Ми завжди будемо підтримувати міжрегіональну співпрацю. Те що ви робите сьогодні неоціненно. Мені приємно, що делегація прибула до Чехії в рамках реалізації угоди про співпрацю з Ліберецьким краєм. Протягом останніх років результатом співпраці між Вінницькою областю і Ліберецьким краєм стала реалізація низки взаємовигідних двосторонніх проектів. Сподіваюсь, що делегація матиме змогу ознайомитися з передовим досвідом чеських партнерів щодо втілення реформ та провести переговори про перспективні напрямки взаємодії двох регіонів», - зазначив дипломат.

Під час зустрічі сторони розглянули питання налагодження співпраці в рамках інвестиційних проектів.

 

Саша Григоровська

24 вересня, 2018