Дефіцит у Раді: Арахамія каже, що парламентарів вже не «відпускають»

Новини Вінниці / Дефіцит у Раді: Арахамія каже, що парламентарів вже не «відпускають»

Незабаром у Верховній Раді може з’явитись дефіцит кадрів. Чимало народних обранців вже склали повноваження, і нібито ще достатньо тих, хто хоче відмовитися від мандату.

Нагадаємо, 8 грудня Верховна рада позбавила депутатських повноважень ще трьох осіб. Мандатів позбавили мажоритарників Максима Єфімова (фракція «Відновлення») та Дмитра Шпенова (позафракційний), а також Віталія Данілова з фракції «Батьківщина». Його місце у парламенті повинен посісти інший представник за партійним списком.

«Насправді кількість людей, які хочуть піти з парламенту, набагато більша. Ми вже не відпускаємо людей... Ми говоримо, що просто не будемо за це голосувати, тому що люди мають досидіти до кінця і ухвалювати необхідні для держави закони», - сказав голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Він зазначив, що зменшення кількісного складу ВР не може не позначатися на її діяльності. За його словами, у зв'язку з новими викликами необхідно оптимізувати роботу парламенту і знизити мінімальну кількість народних депутатів у групах, «щоб зберегти ці групи, щоб парламент, умовно, до нового скликання пропрацював приблизно в тому самому структурному режимі, якому він почав працювати».

За даними на 11 грудня 2023 року, кількісний склад Верховної Ради обмежується 400 парламентарями (згідно із законодавством має бути 450). Це новий антирекорд для українського парламенту.

Олег Верлан

11 грудня, 2023