ДБР розслідує обставини авіатрощі на Житомирщині, в якій загинув відомий пілот «Джус»

Новини Вінниці / ДБР розслідує обставини авіатрощі на Житомирщині, в якій загинув відомий пілот «Джус»

Андрій Пільщиков, відомий пілот з позивним «Джус» та ще двоє льотчиків загинули унаслідок зіткнення двох українських літаків увечері 25 серпня у небі над Житомирщиною.

Авіатроща сталась у Житомирському районі - зіткнулися навчальні літаки Л-39.

«Рік тому у США Андрій зустрічався з американськими урядовцями, розповідав про нагальні потреби Повітряних Сил, був постійно на зв’язку з каліфорнійськими пілотами, був головним рушієм адвокаційної групи із просування багатьох рішень по F-16. За час війни він дав десятки інтерв’ю західним медіа, бо добре знав англійську, а головне – предмет розмови, те, про що можна і треба говорити для України! Ви навіть уявити не можете, як він хотів літати на F-16», - написав речник Повітряних сил Юрій Ігнат у Facebook.

Він підкреслив, що «Андрій Пільщиков не просто пілот, це був молодий офіцер із мега знаннями і мега талантом».

«Це був чудовий комунікатор, він був рушієм реформ в авіації Повітряних Сил, учасником багатьох проектів. Я часто підтримував його шалені ідеї, які давали неймовірний результат!», - додав речник.

ДБР розслідує авіакатастрофу, в якій загинув пілот 40-ї бригади тактичної авіації на позивний Juice.

«Деталі говорити зарано. Звичайно, будуть зʼясовані всі обставини. Звичайно, Україна ніколи не забуде кожного, хто захищав вільне небо України», - зазначив президент Зеленський.

Олег Верлан

26 серпня, 2023