Данілов спростував інформацію The New York Times щодо кількості загиблих українських військових

Новини Вінниці / Данілов спростував інформацію The New York Times щодо кількості загиблих українських військових

В Україна на офіційному рівні спростували інформацію американського видання The New York Times щодо втрат ЗСУ у війні. Цифри, які називають журналісти, перебільшені.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю німецькому Welt.

«Наша армія не настільки велика, щоб говорити про втрати в 70 тисяч військових. Ті, хто називає такі цифри, очевидно, не володіють точною інформацією про ситуацію в нашій країні», - сказав Данілов.

Секретар РНБО також наголосив, що йому незрозуміло, «чому шановні журналісти поширюють таку недостовірну інформацію про наші втрати».

Чому так сталось? З посиланням на американських посадовців видання вказало, що загальна кількість поранених і вбитих військових з боку України та Росії за період повномасштабної війни оцінюється в майже 500 тисяч, більшість - росіяни. Однак, як стверджує видання, Україна нібито втратила близько 70 тисяч військових загиблими й 100-120 тисяч пораненими.

У Києві почали спростовувати цифри. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що інформація про втрати української армії під час війни є державною таємницею, а розголошувати ці дані небезпечно.

Олег Верлан

31 серпня, 2023