Данілов розповів, що у Кремлі готується «план Медведчука» з «другою Україною»

Новини Вінниці / Данілов розповів, що у Кремлі готується «план Медведчука» з «другою Україною»

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що після невдалої спроби захопити всю Україну, в Кремлі виношують так званий план «Б». Пропозиції до цього проєкту готуватиме проросійський політик і кум президента країни-агресії Віктор Медведчук.

«У Росії зараз стоїть завдання зробити так званий корейський варіант. Вони вже в Кремлі зрозуміли, що повністю захопити нашу країну вони не можуть, і вони зараз будуть робити план «Б», коли будуть робити так звану «другу Україну», - сказав в інтерв'ю «BBC» Данілов.

За його словами, до Кремля таку ідею приніс нібито сам Медведчук, який називає себе фахівцем з України.

«Але він таким не є, він просто зрадник», - пояснив Данілов.

За його словами, разом с проросійськими «експертами» з забороненої ОПЗЖ Медведчук буде «давати пропозицію про створення двох країн».

Мета ж Росії, на його думку, найближчим часом зробити все, щоб повністю окупувати Донецьку та Луганську область разом з сухопутним коридором до Криму, а тоді реалізувати цю ідею розділу України.

Він додав, що «ідеєю двох країн» займаються також люди, які готували Будапештський меморандум 1994 року.

«Вони їх підняли, струсили з них труху. Люди Януковича займаються цим питанням теж. Саме ті, хто за кулісами і смикає за нитки», - підкреслив Данілов.

Слід зауважити, що ідея «двох Україн» не сподобається багатьом пропагандистам та оточенню Путіна, де постійно переконують, що «немає ніякої України»… Тому можливо, Медведчук та інші вигнанці-зрадники шукають можливість бути корисними Кремлю, тому вигадують «плани».

Олег Верлан

16 лютого, 2023