Чи заборонять прослуховування музики та перегляд фільмів в транспорті без навушників?

Новини Вінниці / Чи заборонять прослуховування музики та перегляд фільмів в транспорті без навушників?

Чи мало вінничан жалілись чи жартували у соцмережах з приводу музичного смаку водіїв як громадського транспорту так і приватних перевізників. Однак не шансоном єдиним.... Після інциденту, який стався між водієм автобуса та двома військовими волонтерками, комітет Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури підтримав законопроєкт про заборону музики та серіалів у громадському транспорті.

Чимало вінничан жалілись чи жартували у соцмережах з приводу музичного смаку водіїв як громадського транспорту, так і приватних перевізників. Однак не шансоном єдиним.... Після інциденту, який стався між водієм автобуса та двома військовими волонтерками, комітет Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури підтримав законопроєкт про заборону музики та серіалів у громадському транспорті.

Як повідомив Суспільному один з ініціаторів законопроєкту, депутат та ексочільник Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, в першу чергу документ покликаний "захистити пасажирів громадського транспорту від акустичного насильства з боку водіїв", адже з подібною проблемою стикався майже кожен українець.

"У разі, якщо законопроєкт ухвалять, у транспорті буде заборонено використовувати будь-який аудіосупровід крім того, що коментує пересування маршруту, аби водій не намагався нав'язати свої смаки навколишнім людям", – повідомив В'ятрович.

Якщо депутати все ж таки проголосують за документ на пленарному засіданні, українці матимуть змогу їхати у громадському транспорті в тиші. Слухати ж музику чи дивитися фільми можна буде з використанням навушників.

Також В'ятрович на своїй сторінці у Facebook повідомляв, що профільний комітет ВРУ схвалив зазначений законопроєкт.

Нагадаємо, коли військові волонтерки Анастасія Конфедерат та Ярина Чорногуз поверталися з Луцька до Києва з похорону загиблого на Донбасі військового та попросили вимкнути російський серіал, що транслювався у салоні, між ними та водієм виникла справжня словесна бійка, після якої їх висадили з автобусу.