Чи допоможують юній вінничанці з рідкісню генетичною хворобою державні мужі

Новини Вінниці / Чи допоможують юній вінничанці з рідкісню генетичною хворобою державні мужі

Історія Іринки Хіміч – юної вінничанки з рідкісною генетичною хворобою набула всеукраїнського розголосу. Один із центральних каналів Українського телебачення звернувся до міністра охорони здоров‘я, дитячого омбудсмена та заступника глави Офісу президента з проханням вінничанці.

Історія Іринки Хіміч – юної вінничанки з рідкісною генетичною хворобою набула всеукраїнського розголосу. Один із центральних каналів українського телебачення звернувся до міністра охорони здоров‘я, дитячого омбудсмена та заступника глави Офісу президента з проханням продопомогу вінничанці.

Депутатка Вінницької облради Людмила Станіславенко, яка свого часу опікувалась дитиною та за ініціативи якої було зібрано кошти на лікування дівчинки у Вінниці, поділилась інформацією на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Це - Іринка Химич. Їй 9 років. Вона - старенька. Єдина в Україні дівчинка «похилого віку». Її діагноз - прогерія. Іринка проживає рік за десять і дуже швидко старіє. У неї вже було два інсульти. Її крихкі кісточки ризикують надломитися будь-якої миті.

Таких людей по всьому світу зовсім небагато. В цивілізованих країнах за ними доглядають і надають спеціальне лікування. У нас Іринка проживає мученицьке життя. А надто її мама. Днями вона благала через соцмережі дістати упаковку ліків, бо Ковід зупинив світову логістику. Люди відгукнулися. І, може, дивовижним чином передадуть пігулки. Але ж так не повинно бути! Невже мама з села за 200 км від Вінниці зможе постійно організовувати доставку коштовних ліків? У мами Іринки зараз болить голова як пройти лікування і сповільнити процес старіння дитинки. Відгукнулася клініка у Бостоні. Але потрібні гроші!
Максим Степанов, міністр охорони здоров`я
Микола Кулеба, дитячий омбудсмен
@Kirill Timoshenko, заступник глави офісу Президента. Допоможіть із лікуванням та ліками. Згляньтеся. Проявіть милосердя», - йдеться в інформації.

Марина Карабай

2 травня, 2020