Чудова новина для вінницьких колекціонерів: НБУ ввів у обіг монету до Дня пам’яті полеглих захисників України

Новини Вінниці / Чудова новина для вінницьких колекціонерів: НБУ ввів у обіг монету до Дня пам’яті полеглих захисників України

Нову монету "День пам’яті полеглих захисників України" номіналом 10 гривень відсьогодні можуть придбати вінницькі нумізмати.

Нову монету "День пам’яті полеглих захисників України" номіналом 10 гривень відсьогодні можуть придбати вінницькі нумізмати.

Як повідомили у пресслужбі Національного банку України, з 26 серпня введено до обігу пам’ятну монету присвячену увічненню героїзму і вшануванню пам’яті військовослужбовців та учасників добровольчих формувань, які віддали життя в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

На аверсі монети угорі півколом розміщено напис "Україна", малий Державний Герб України, по обидва боки від нього вказано рік карбування — 2020, нижче ліворуч — номінал 10 гривень.

На реверсі монети зображено велику квітку соняшника, що символізує Україну: унизу пелюстка — сльоза з тамгою – Крим, праворуч дві зігнуті пелюстки – Донецька і Луганська області.

У центрі зображено алегоричну композицію — поле соняшників, що здавна вважаються одним із символів української землі, уособлюють собою тепло, радість, життя; саме соняшники стали своєрідними оберегами та зберегли життя багатьом нашим воїнам під час запеклих боїв на сході України; праворуч на полі, як поранений воїн, — великий соняшник із перебитим стеблом.