Чотири людини перебувають у критичному стані: Ізраїль та Чехія готові допомогти з лікуванням поранених внаслідок теракту у Вінниці

Новини Вінниці / Чотири людини перебувають у критичному стані: Ізраїль та Чехія готові допомогти з лікуванням поранених внаслідок теракту у Вінниці

Вінницький міський голова Сергій Моргунов в ефірі Espreso.TV прокоментував наслідки ракетного удару по Вінниці 14 липня. Зокрема очільник громади розповів про стан громадян, що постраждали внаслідок рашистської атаки, а також підтримку, яку адресно пропонують українські міста та іноземні країни.

За словами мера, постраждалим, які знаходяться у медичних закладах, допомога надається в повному обсязі, а за їхнім станом постійно слідкують медики.

«Зараз всі зусилля спрямовані на допомогу 67 постраждалим, у тому числі дітям, які перебувають у лікарнях. 14 людей - у важкому стані, 4 - у критичному», - розповів Сергій Моргунов.

Трагедія внаслідок теракту росіян у Вінниці не змогла залишити осторонь інші українські міста та іноземні країни. Вінницький міський голова розповів, що допомогу пропонують звідусіль.

«До нас звернулися друзі з Посольства України в Ізраїлі щодо подальшої допомоги з протезуванням, госпіталі Чехії готові за потреби прийняти поранених. Було багато дзвінків від моїх колег з інших міст України: Києва, Львова, Дніпра, Тернополя, Хмельницького та багатьох інших. Дякую всім за підтримку!», - розповів Сергій Моргунов, додавши, що «тільки у єдності ми переможемо росію - державу-терориста».

Очільник громади також наголосив: вінничани, українці і весь світ ніколи не забудуть дату 14.07.2022.

«Ми переможемо, бо нас не зламати. Виб'ємо окупантів з рідної землі, відбудуємо країну, повернемо мир у наш спільний дім», - сказав міський голова.