«Чорний археолог» з Вінниччини втретє перетворив свій будинок на арсенал

Новини Вінниці / «Чорний археолог» з Вінниччини втретє перетворив свій будинок на арсенал

На Вінниччині мешкає трохи дивний «чорний археолог». У полях і лісах він шукає не лише золоті і срібні прикраси та монети. Його чомусь цікавлять й іржаві артилерійські снаряди та міни, що лежать в землі з часів Другої світової війни. За свою «пристрасть» він вже мав проблеми із законом: за незаконне зберігання боєприпасів кілька років тому його було умовно засуджено. Утім, це його не зупинило. Нещодавно у кімнаті будинку цього 32-річного мешканця села Розкошівка Теплицького району правоохоронці знайшли 9 мінометних мін різного калібру, 6 фугасних та артилерійських снарядів та 100 підривників до мін.

На Вінниччині мешкає трохи дивний «чорний археолог». У полях і лісах він шукає не лише золоті і срібні прикраси та монети. Його чомусь цікавлять й іржаві артилерійські снаряди та міни, що лежать в землі з часів Другої світової війни. За свою «пристрасть» він вже мав проблеми із законом: за незаконне зберігання боєприпасів кілька років тому його було умовно засуджено. Утім, це його не зупинило.

Нещодавно у кімнаті будинку цього 32-річного мешканця села  Розкошівка Теплицького району правоохоронці знайшли 9 мінометних мін різного калібру, 6 фугасних та артилерійських снарядів та 100 підривників до мін.
Імовірно, що тепер він потрапить за ґрати, бо «умовний» строк вже «відсидів». За зберігання боєприпасів йому загрожує до 7 років ув'язнення.

Цей селянин розповів оперативникам, що боєприпаси викопав на Київщині. Він вважає, що старі снаряди й міни не несуть загрози життю, бо, самі по собі не можуть вибухнути. Хоча фахівці-піротехніки мають іншу думку з цього приводу...


 

Юрій Ярмощук

27 квітня, 2018