Чому «вагнерівці» йдуть на кулеметні черги? Експерт пояснив, чим накачують пригожинських найманців

Новини Вінниці / Чому «вагнерівці» йдуть на кулеметні черги? Експерт пояснив, чим накачують пригожинських найманців

У російській армії і зокрема, у ПВК «Вагнер» для придушення остраху у солдатів практикується прийом наркотиків. Тому вони втрачають почуття та йдуть на кулеметну чергу…

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

Він нагадав, що Росія є одним із головних у світі транзитерів наркотичних речовин та своєрідним майданчиком «бартерного міна» одних наркотиків на інші.

«Цілком можливо, вони дають їм якісь стимулятори, які опускають планку больового порогу, планку страху. Тому що дійсно є приклади, кажуть наші солдати з Бахмута, коли останнього вони «зрізають» за п'ять метрів від кулемета», - уточнив Жданов.

Експерт висловив думку, що зафіксовано чимало прикладів, коли військові РФ під час наступу не бояться ні щільного кулеметного, ні артилерійського вогню, і їх можна зупинити, лише вбивши чи покалічивши:

«Я не стверджую, але цілком можливо, це можуть бути наркотичні засоби. А може це якісь стимулятори, які знімають обмеження страху, фізичного болю», - зазначив він.

Нагадаємо, засновник ПВК «Вагнер» Є.Пригожин запевняв Путіна у тому, що здобуде йому «перемогу» до Нового року – захопить Бахмут попри будь-які втрати. Заради цієї мети з колоній у найманці записали тисячі ув’язнених.

Останнім часом потік значно зменшився. Щоб змінити думку зеків, Пригожин показово добився амністії для деяких засуджених, які на Донбасі кров’ю «змінили» провину та сказав росіянам, що тепер зеків треба вважати героями.

Додамо, у часи Другої світової у Червоній армії практикувались «бойові сто грамів» спирту для підняття духу та втрати остраху.

Олег Верлан

5 січня, 2023