Чому «Укрриба» судилося з однією сільською радою Вінниччини

Новини Вінниці / Чому «Укрриба» судилося з однією сільською радою Вінниччини

Державне підприємство «Укрриба» судилася з однією з сільських рад Бершадського району. Сторони ніяк не могли поділити між собою дамби, греблі та канали. Фахівці з’ясували, що залишкова вартість цих гідротехнічних споруд – близько 350 тис. грн. Цілком можливо, що їх ринкова ціна – у рази вища (або навпаки).

Державне підприємство «Укрриба» судилася з однією з сільських рад Бершадського району. Місцева влада самотужки оформила права власності на дамби, греблі та канали. Зазвичай, після цього майно передають приватнику. Фахівці підприємства з’ясували, що залишкова вартість цих гідротехнічних споруд – близько 350 тис. грн. Цілком можливо, що їх ринкова ціна – у рази вища (або навпаки).

Здається, у цій сумній історії поставлено крапку.  І зробив це – Господарський суд Вінницької області. Як повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області (вона відстоювала інтереси ДП «Укрриба»), «в суді доведено, що  сільською радою, всупереч законодавчо визначеній процедурі, незаконно зареєстровано право власності на гідротехнічні споруди – дамби, греблі, обвідні канали та інше, які знаходяться на території двох сіл, що перебували у повному господарському віданні вказаного держпідприємства».

Юрій ЯРМОЩУК

Сергій Маламура

27 листопада, 2017