Чому українців залякують «24 лютого»? У ЗСУ зазначають, що загроза є постійною

Новини Вінниці / Чому українців залякують «24 лютого»? У ЗСУ зазначають, що загроза є постійною

До річниці повномасштабного вторгнення росіян на територію України в інформаційному просторі «розганяють» тему загострення з боку путінських окупантів. Причому, певна істерія спостерігається як від російських пропагандистів, так і з української сторони. Звісно, певною мірою паніка існує. То чому українців залякують?..

У Росії схиблені на датах. Як за радянських часів там намагаються приурочити до певних «сакральних» дат якісь подарунки. Тому пропагандисти активізувались та запускають чергову серію ІПСО, адже паніка серед українців – єдина їхня ціль.

У даному випадку у певній мірі «підіграють» росіянам і у Києві. В інтерв'ю «24 каналу» радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що ворог намагаєжться виснажити нашу ППО.

«Вони це (запускають повітряні кулі) робитимуть, але на 24 лютого вони спробують накопичити той об'єм, який завжди використовують для масованого 3-хвильового каскаду, і показати, що в них ще «порох у порохівницях», - сказав він.

Військовий експерт Жданов заявив, що російський лідер В.Путін наказав своїй армії досягти результатів до 21-22 лютого, аби відзвітувати про успіхи на фронті федеральним зборам. До цієї дати окупанти нарощуватимуть зусилля.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що Росія планує масовану атаку 24 лютого - у річницю вторгнення в Україну. 

В ОК «Південь» також повідомили, що наступна масована ракетна атака РФ може відбутися на річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

У той же час, як у ПС ЗСУ, так і в ОК «Південь» справедливо зазначають, що ракетну атаку можна очікувати будь-коли, як тільки у ворога з’являться ракети, адже у РФ їх виготовляють попри санкції.

Тобто загрозі є постійно. На східному фронті активізація росіян триває із січня. Бахмут, Вугледар, ділянки неподалік Куп’янська та Кремінної… Окупанти намагаються тиснути.

То що нового можна очікувати від «24 лютого»? Що ще не бачили українці за цей рік?

З росіянами зрозуміло, їхні інфовійська працюють на те, щоб сіяти паніку. Українські посадовці можуть переслідувати іншу мету заявами про символічну дату. Перше – змінити плани росіян. На день народження Зеленського теж попереджали про масовану ракетну атаку, і росіяни відмовились від неї. Друге – відволікти увагу від певних прорахунків в економіці чи ситуації на фронтах. Третє – вплинути на західних партнерів давати більше зброї, пришвидшити постачання танків та змінити своє ставлення щодо передачі літаків.   

Олег Верлан

17 лютого, 2023