Чому російських солдатів називають «зомбіками»? На Миколаївщині російські загородзагони розстріляють тих, хто відступає, а їхні тіла спалюють

Новини Вінниці / Чому російських солдатів називають «зомбіками»? На Миколаївщині російські загородзагони розстріляють тих, хто відступає, а їхні тіла спалюють

Через масові відмови російських військових йти в атаку під щільним обстрілом, система «енкаведешних» загородзагонів працює майже на кожному клаптику фронту. Днями у Миколаївській області так звані загороджувальні загони російських окупантів розстріляли близько 30 загарбників, які хотіли відступити.

Більш того, щоб приховати сліди – їх тіла спалили. Про це розповів голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

«Відступили орки назад, їх розстріляли там чоловік 30, тобто частину з них розстріляли, а частину погнали назад на передову. І Бог з ним, розстріляли... Всі знали про їхні загородзагони, всі їх боялися, але їх спалили, щоб приховати свої сліди – їх спалили. Ми не стріляли, дим йшов, сморід, кажуть, стояв страшний. Але це ніби зовсім уже…» - сказав він.

У зв'язку з цим Кім закликав росіян здаватися та нагадав про винагороду за озброєння та техніку.

«Якщо орки мене чують, краще здаватися вже зі зброєю або з танками – премію отримаєте. Без зброї – нам зараз потрібні полонені, щоб міняти їх на наших. Тут у вас шанси, що вас уб'ють та спалять – мінімальні», - наголосив він.

З власних джерел NaПарижі дізнався про аналогічні випадки на Харківщині. Українські військові дивувались, що попри величезні втрати орки йдуть вперед і падають, але йдуть. Тому окупантів навіть називають «зомбіками». Причина – у загородзагонах і польових крематоріях. Ситуація аналогічна з Миколаївщиною. Для Росії ця піхота – «гарматне м'ясо», яке не шкода. До речі, набирають його зокрема з раніше окупованих територій Донбасу, а не тільки із сибірської глибинки.

Олег Верлан

25 квітня, 2022