Чому Резніков озвучив деталі запланованого контрнаступу? На Банковій вже пропонують Кремлю «перезавантаження»

Новини Вінниці / Чому Резніков озвучив деталі запланованого контрнаступу? На Банковій вже пропонують Кремлю «перезавантаження»

Так званий умовний Захід і Китай не приховують, що очікують завершення гарячої фази російсько-української війни у цьому році. Звісно, усі, зокрема Україна та РФ бачать фінал по-різному. І вже його не приховують. Тому, попри секретність міністр оборони Олексій Резніков «випадково» розповів, що український Генштаб планує контрнаступ на кількох напрямках у квітні-травні, як і вимагають партнери з НАТО.

В інтерв'ю естонському каналу Err.ee на запитання про контрнаступ міністр сказав, що «все залежить від погодних умов, коли буде найбільш відповідний момент».

«Я впевнений, що ми продовжимо звільняти тимчасово окуповані території, як це було зроблено в Києві, Чернігові, Сумах, Харкові, Херсоні. Все це буде продовжуватися», - заявив Резніков, додавши, що український Генштаб планує контрнаступ на кількох напрямках

Щодо Бахмуту, він зазначив, що на цьому напрямку українські захисники значно «зменшили російський наступальний потенціал», що допоможе захисникам «утримувати лінію фронту стабільною і дасть час підготуватися до контрнаступу».

Міністр додав, що росіянам також не вистачає боєприпасів і «вони зазнали дуже великих втрат, багато загиблих і поранених».

Радник голови ОП Михайло Подоляк між тим відреагував на заяву спікера президента Росії Дмитра Пєскова про неможливість перемовин з Україною. Представник Банкової написав у своєму Twitter-акаунті 29 березня, що для діалогу у Москві має змінитися «переговорний суб'єкт» після поразок на полі бою.

«Пєсков та Лавров помиляються. Війну можна завершити дипломатичним шляхом. Якщо РФ негайно залишить окуповані землі. Щоб це сталося, у Москві має відбутися перезавантаження, змінитися переговорний суб’єкт. Цього можна досягти через нові поразки армії РФ. Збільшуємо постачання зброї», — написав радник голови ОП Подоляк.

Раніше Пєсков заявив, що переговори Росії з Україною щодо закінчення війни неможливі, адже Кремль хоче досягти поставлених цілей.

Отже, переговори можливі за результатами контрнаступу. Москву та Київ примушуватимуть до них тоді. Хто? Пекін і Вашингтон. «Підвищення ставок» Путіним з розміщенням тактичної ядерної зброї у Білорусі не матиме значення. Все вирішуватиметься на полі бою до кінця червня. У Зеленського теж «піднімають ставки», пропонуючи «скинути» Путіна і тоді сідати за стіл. Можливо, про це треба було казати у червні. Поки анонсується потенційний формат перемовин.    

Олег Верлан

29 березня, 2023