Чому Лукашенко не поспішає? Більшість білоруських військових проти війни з Україною

Новини Вінниці / Чому Лукашенко не поспішає? Більшість білоруських військових проти війни з Україною

Після значних втрат на Київщині російські окупанти розраховували на поповнення з боку Білорусі. Попри шалений тиск з Москви Олександр Лукашенко не квапиться. Не через любов до південних сусідів. Більшість білоруських військових не хочуть воювати на боці РФ проти України.

Про це надвечір 9 березня повідомили в Генштабі Збройних сил України.

«За наявною інформацією, у ЗС Республіки Білорусь 8 березня 2022 року було проведено внутрішнє анонімне опитування щодо їхньої готовності взяти участь у бойових діях на боці ЗС РФ. Результати демонструють, що переважна більшість особового складу не готова до участі у війні проти України», – підкреслили в Генштабі.

Це означає, що, отримавши наказ, військові ЗС Білорусі можуть перейти кордон та розвернутися, або ж направити зброю проти свого диктатора. 

Бойовий склад саме білоруських військ – з відкритих джерел – складає три авіаційні бази, дві радіотехнічні та чотири зенітні ракетні бригади, три зенітні ракетні полки, чотири механізовані бригади, одна ракетна, одна реактивно-артилерійська і три артилерійські бригади, одна десантно-штурмова бригада і одна повітряно-штурмова, а також одна бригада спеціального призначення.

Олег Верлан

9 березня, 2022