Чому котів у Вінниці не визнали частиною міської екосистеми та мешканцями міста?

Новини Вінниці / Чому котів у Вінниці не визнали частиною міської екосистеми та мешканцями міста?

Сьогодні, 26 жовтня, у Вінниці спробували котів зробити жителями міста . На сесії міської ради бурхливо розглядали питання про заходи захисту чотирилапих від жорстокого поводження. Проектом рішення передбачено заборону вилову безпритульних котів і визнати їх частиною екосистеми міста.

Сьогодні, 26 жовтня, у Вінниці котів спробували зробити жителями міста. На сесії міської ради за ініціативою громадськості бурхливо розглядали питання про заходи щодо захисту чотирилапих від жорстокого поводження. Проектом рішення передбачалися кілька глобальних "висновків" - це заборона вилову безпритульних котів і визначення їх частиною екосистеми міста.

Зранку під мерією зібралися прихильники котів. Зоозахисники на своїй міні-акції вимагали від депутатів підтримати дане рішення про визнання прав «мурчиків» ховатися у підвалах багатоповерхівок. Громадськість сама і підготували проект. Його презентувала представник ГО «Соціальна перспектива» Руслана Кравченко. За її словами, міська рада не спромоглася підготувати відповідне рішення.

Так, зоозахисники пропонували зробити котів «мешканцями» Вінниці, а також забезпечити їм доступ у підвали та горища будинків.

«Я хвилююся, щоб не прийняли таке рішення, що тільки гірше буде тим котам. Потім будуть їх виловлювати і винищувати. Не потрібно, щоб котів тримали в притулку, бо це буде ще одна живодерня», - зазначила Руслана Кравченко.

Запропонований депутатам проект у сесійній залі викликав жваву дискусію. Обранці зазначали, що в представленому варіанті чимало юридичних неточностей та граматичних помилок. Наприклад, якщо мурчиків офіційно визнати мешканцями, тобто населенням і вінничанами, потрібно буде стежити за ними, обраховувати їх смертність і народжуваність.

«Ми вже приймали рішення про жорстоке поводження з безпритульними тваринами. Необхідно всі пропозиції інтегрувати в те положення згідно європейських хартій... Питання треба приймати в комплексі. Адже прийняти рішення просто, але його виконавчі органи мають виконувати. Про себе можу сказати, у мене вдома кицька є, і я дуже нормально до кішок відношуся», -  зазначив мер Сергій Моргунов.

В результаті бурхливих обговорень вінницькі депутати не визнали котів частиною екосистеми Вінниці. Запропоноване громадськими активістами рішення підтримало лише шість обранців. 

 

 

Новини Вінниці / Чому котів у Вінниці не визнали частиною міської екосистеми та мешканцями міста?Новини Вінниці / Чому котів у Вінниці не визнали частиною міської екосистеми та мешканцями міста?Новини Вінниці / Чому котів у Вінниці не визнали частиною міської екосистеми та мешканцями міста?Новини Вінниці / Чому котів у Вінниці не визнали частиною міської екосистеми та мешканцями міста?