Чоловік, який здійснив розбійний напад у санаторії на Вінниччині, постане перед судом

Новини Вінниці / Чоловік, який здійснив розбійний напад у санаторії на Вінниччині, постане перед судом

Чоловік, який відібрав у підприємця сумку з коштовностями та автомобіль у санаторії на Вінниччині, незабаром постане перед судом.

Під час досудового розслідування було встановлено, що житель Хмельницької області разом з двома невстановленими особами спланував і здійснив розбійний напад на території одного з санаторіїв у місті Хмільник Вінницької області. Метою нападу було незаконне збагачення через викрадення коштовних металів у підприємця, який здійснював там свою діяльність.

Зловмисник, дізнавшись про діяльність підприємця, яка включала продаж ювелірних виробів з золота та срібла, ретельно підготувався до нападу. Разом зі спільниками, діючи за заздалегідь узгодженим планом, вони напали на підприємця та його робітницю. Під час нападу злочинці нанесли потерпілим тілесні ушкодження і відібрали у них сумки з 2 кг золотих та 10 кг срібних виробів. Після цього вони втекли з місця події на автомобілі потерпілого.

Загальна вартість викраденого майна склала майже 1 млн 289 тис. грн, що завдало значних збитків підприємцю. 

За висунутим обвинуваченням, чоловік постане перед судом за скоєння розбійного нападу (ч. 4 ст. 187 КК України) та незаконне заволодіння транспортним засобом (ч. 3 ст. 289 КК України). У разі доведення його вини, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

 

Михайло Білик

25 червня, 2024