Четверо вчителів з Вінниччини стали фіналістами всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2024»

Новини Вінниці / Четверо вчителів з Вінниччини стали фіналістами всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2024»

Міністерство освіти й науки України 17 червня затвердило результати всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2024», де серед переможців опинилися четверо вчителів з Вінницької області.

Богдан Анатолійович Пічкур, заступник директора з навчально-виховної роботи опорного комунального закладу «Ліцей Козятинської міської ради Вінницької області», став лауреатом конкурсу, посівши третє місце у номінації «Географія». Його заслуга підкреслює важливість та якість географічної освіти у регіоні.

Андрій Михайлович Благуя, вчитель фізики з Ліцею №1 смт Стрижавка Вінницького району, став дипломантом конкурсу у номінації «Фізика». Його внесок у розвиток фізичної науки серед школярів є неоціненним.

Два інших учасники з Вінниччини також увійшли до списку фіналістів конкурсу:
- Вікторія Миколаївна Кулик, заступник директора з виховної роботи Ліцею с. Городище Літинської селищної ради, у номінації «Образотворче мистецтво».
- Марина Сергіївна Разлог, учитель української мови та літератури з Комунального закладу «Вінницький ліцей № 34», у номінації «Українська мова та література».

Досвід цих фіналістів буде представлено на Всеукраїнській школі майстерності «Педагогічний стартап», яка проводитиметься онлайн спільно з видавництвом «Ранок». Цей захід надасть можливість поділитися своїми методиками та інноваційними підходами до навчання з колегами з усієї країни.

Загалом на конкурс зареєструвалося 1971 педагогічний працівник. У номінації «Географія» взяли участь 490 осіб, у номінації «Образотворче мистецтво» – 251, у номінації «Українська мова та література» – 718, а у номінації «Фізика» – 512 осіб. На всеукраїнському рівні змагалися 98 педагогів закладів загальної середньої освіти.

Наступного року конкурс «Учитель року» відбудеться у номінаціях «Зарубіжна література», «Історія», «Трудове навчання» та «Хімія». Сподіваємося, що вчителі з Вінниччини знову продемонструють високі результати та гідно представлять свій регіон.

Михайло Білик

17 червня, 2024