«Червона лінія» Берліна: Німеччина категорично проти відправки миротворців НАТО до України

Новини Вінниці / «Червона лінія» Берліна: Німеччина категорично проти відправки миротворців НАТО до України

Офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Хебештрайт заявив, що Берлін проти відправки миротворчої місії НАТО в Україну. За його словами, це «червона лінія».

Про це повідомляє il Fatto Quotidiano.

«Ніякі військові і персонал НАТО не повинні входити на територію України. У нас є чітка червона лінія в цьому питанні», - заявив Хебестрейт, відповідаючи на питання про миротворчу місію НАТО, запропоновану Польщею.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр Польщі Ярослав Качинський заявив про необхідності збройної миротворчої місії НАТО в Україні. Її мета - надання населенню гуманітарної допомоги, при цьому контингент матиме озброєння.

Ідею політик висловив у Києві під час брифінгу за підсумками переговорів президента України та прем'єр-міністрів Польщі, Чехії та Словенії.

«Вважаю, що потрібна миротворча місія НАТО чи, можливо, якогось ширшого складу, яка зможе захистити себе. Яка, за згодою президента та уряду цієї країни, діятиме на території України», - сказав Качинський.

Віце-прем'єр Польщі уточнив, що така місія не буде беззбройною.

«Вона служитиме миру, несенню гуманітарної допомоги, але також буде захищена відповідними силами, збройними силами», - заявив він.

Німеччина відреагувала першою. Зазначимо, доволі велика кількість політиків ФРН завжди ставилась лояльно до Путіна.

Звісно, існує проблема з гуманітарними коридорами, адже росіяни часто порушують домовленості, не випускають людей з тимчасово окупованих нині територій, вдаються до обстрілів, коли населення залишає міста.   

Олег Верлан

16 березня, 2022