Чергова підступність. Путін вирішив припинити вогонь на Різдво, а для діалогу хоче територіальних поступок від України

Новини Вінниці / Чергова підступність. Путін вирішив припинити вогонь на Різдво, а для діалогу хоче територіальних поступок від України

Російський диктатор В.Путін доручив міністру оборони РФ Сергію Шойгу запровадити режим припинення вогню на Різдво.

Про це повідомляють росЗМІ.

Так, Путін доручив запровадити з 12:00 6 січня до 00:00 7 січня режим припинення вогню «по всій лінії бойового зіткнення у зоні СВО».

«З огляду на звернення найсвятішого патріарха Кіріла, доручаю міністру оборони РФ ввести з 12:00 6 січня до 00:00 7 січня режим припинення вогню по всій лінії бойового зіткнення сторін в Україні», - повідомили у прес-службі Кремля.

Зазначимо, що вірогідно патріарх Кіріл таку «пропозицію» узгоджував з Путіним.

При цьому диктатор закликав Україну також запровадити режим припинення вогню на Різдво.

«Виходячи з того, що в районах бойових дій проживає велика кількість громадян, які сповідують православ'я, закликаємо українську сторону оголосити режим припинення вогню та дати можливість їм відвідати служби у Різдвяний святвечір, а також у День Різдва Христового», - заявив Путін.

Радник голови ОП Михайло Подоляк відреагував на «заяву РПЦ про «різдвяне перемир’я», назвавши її «цинічною пасткою й елементом пропаганди». За його словами, РПЦ не є авторитетом для глобального православ’я та виступає лише як «пропагандист війни». Він нагадав, що РПЦ закликала до геноциду українців, заохочувала масові вбивства й наполягає на ще більшій мілітаризації Росії.

Також президент Туреччини Р.Ердоган закликав Путіна до одностороннього припинення вогню, а той у відповідь заявив, що Україна заради діалогу має погодитися на територіальні втрати.

Спілкувався Ердоган також із Зеленським.

«Під час зустрічі Ердоган заявив, що Туреччина готова взяти на себе завдання сприяння та посередництва у встановленні міцного миру між Росією та Україною», - пише Hurriyet.

Український лідер після цього написав, що Туреччина готова брати участь у реалізації нашої «формули миру», тобто виведення російських військ до кордонів 1991 року.

У підсумку Путін шукає варіанти для остаточного припинення вогню та збереження контролю над окупованою частиною України. Для цього йому потрібні союзники. Різдвяне перемир’я він хоче використати саме для пошуку прибічників свого підступного «миролюбства».

Олег Верлан

5 січня, 2023