Чергова «бавовна». У Брянській області неподалік з Україною палали резервуари з нафтопродуктами

Новини Вінниці / Чергова «бавовна». У Брянській області неподалік з Україною палали резервуари з нафтопродуктами

У сусідній з Україною Брянській області РФ ранком 30 листопада спалахнули резервуари з нафтопродуктами. Причину події влада не озвучує, а у ЗМІ припускають, що БПЛА скинув боєприпаси. Наразі місцеві ЗМІ повідомляють, що у містечку Сураж пожежу погасили.

Вранці губернатор регіону Олександр Богомаз підтвердив інформацію про пожежу у Суразькому районі. Спочатку казали, що площа займання становить 1800 кв м, потім повідомили, що вона зросла до 4000 кв. м.

До гасіння залучили 80 рятувальників і 30 одиниць спецтехніки, у тому числі пожежний поїзд і аеробригаду.

Зазначимо, Суразькій район Брянщини межує з Білоруссю, а відстань до України - понад 100 км.

Пропагандисти, які написали про пожежу, наголосили, що Брянська область межує з Україною. Звернули увагу також на те, що раніше вже були подібні випадки, які могли стати наслідком диверсій.

Перед пожежею чули «бавовну». За даними ЗМІ, займання сталося через влучання невстановленого боєприпасу. Боєприпас нібито було скинуто з БПЛА у резервуар із дизельним паливом. В результаті зайнялися ще 2 резервуари. У кожному з них було по 5 тисяч тонн палива. Версію з БПЛА та боєприпасом опублікували «Ізвестія».

У Слідчому комітеті РФ видали, що зафіксували прильоти також у Суджанському районі Курської області. Є влучання також по об'єкту енергопостачання, частково знеструмлено Суджанський та Коренівський райони.

Олег Верлан

30 листопада, 2022