Чергова атака на Одещину: росіяни запустили дрони до Дунайських портів

Новини Вінниці / Чергова атака на Одещину: росіяни запустили дрони до Дунайських портів

Вночі 24 липня росіяни завдали чергового ракетного удару по інфраструктурі Одещини. Цього разу мішенню стали порти на Дунаї. Внаслідок атаки є пошкодження у порту Рені. Це шостий удар по області за тиждень після виходу РФ із «зернової угоди».

Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, силами та засобами ППО ЗСУ було збито три з чотриьох ворожих ударних дронів типу «Shahed-136».

«На жаль, є влучання в один з портів. Там зруйновано аграрний ангар, в якому зберігалось зерно. Пошкоджено ще кілька резервуарів для інших видів вантажів, нанесені ушкодження портовим обєктам, тобто крани та інше», - сказала вона.

Пожежу оперативно ліквідовали. Попередньо відомо про 6 постраждалих працівників порту.

Після виходу із «зернової угоди» росіяни методично намагаються зруйнувати інфраструктуру портів Одещини, чудово розуміючи, що не здатні перекрити морські «коридори». У Москві розраховують, що унеможливлення експорту українського зерна спричинить нервування на Заході, і тоді там забажають припинити поставки озброєння ЗСУ та «підштовхнуть» Київ до перемовин щодо заморожування війни.

Олег Верлан

24 липня, 2023