Через забудовника жилкомплексу на вулиці Пирогова у Вінниці створюються хронічні затори, а містяни вимагають заборонити паркування на узбіччі

Новини Вінниці / Через забудовника жилкомплексу на вулиці Пирогова у Вінниці створюються хронічні затори, а містяни вимагають заборонити паркування на узбіччі

Вінничанка Марина Скоромна 23 листопада опублікувала петицію до міськради з проханням заборонити стоянку автомобілів по вулиці Пирогова - від ринку «Урожай» до «Електромережі».

Ініціативу жінка пояснює тим, що «на даному проміжку дороги цілодобово правий ряд занятий припаркованими авто -  біля ЖК «Пироговський» постійно припаркована колона машин, а, також, біля продуктового магазину, який продає каву (в р-ні магазину «Апекс»).

«Рух можливий лише лівим рядом, що зумовлює постійні затори на данній вулиці у будь який час доби», - зазначає авторка петиції.

Слід зауважити, що за будівельними нормами при проєктуванні нового житлового комплексу мають бути враховані паркомісця у кількості, яка дорівнює числу квартир. При будівництві ЖК «Пироговський» норму проігнорували, а забудовника не змусили виправити ситуацію.

Можливо, тепер органи архбудіспекції та архітектури відшукають інше компромісне рішення, аби запобігти заторам на одній з магістральних вулиць міста.   

Макс Мельник

23 листопада, 2021