Через вимагання та хабар на Вінниччині судитимуть заступника керівника оперативного підрозділу поліції

Новини Вінниці / Через вимагання та хабар на Вінниччині судитимуть заступника керівника оперативного підрозділу поліції

Прокурорами Вінницької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно поліцейського з числа керівного складу районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області за обвинуваченням в одержанні службовою особою неправомірної вигоди за невчинення нею в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, досудовим розслідуванням встановлено, що підрозділ, підпорядкований поліцейському, у травні 2023 року здійснював оперативний супровід у кримінальному провадженні про грабіж. Аби «вирішити питання», щоб не затримувати підозрюваного та обрати йому запобіжний захід, який не пов’язаний з триманням під вартою, а також змінити кваліфікацію на менш тяжкий злочин, правоохоронець висунув фігуранту вимогу - за «послугу» треба заплатити 5000 доларів.

Надалі поліцейський зустрівся з підозрюваним у справі та отримав від нього «аванс» – 500 доларів. Саме після цього офіцера затримали співробітники СБУ і ДБР.

«У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого злочину перед судом йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна», - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління СБУ у Вінницькій області.

Макс Мельник

31 липня, 2023