Через вибух на нафтобазі у Севастополі у росіян почалась істерика

Новини Вінниці / Через вибух на нафтобазі у Севастополі у росіян почалась істерика

Вранці 29 квітня «картинки» та відео палаючої нафтобазу у Севастополі активно обговорюються як в Україні, так і Росії. Окрім того, що окупаційна армія «миттєво» позбавилася тон палива, вона втратила значно більше – ППО виявилась вразливою та безсилою перед двома дронами, хоча донедавна росіяни хизувались тим, що Севастополь надійно «захищений»…

Нагадаємо: 29 квітня у мікрорайоні Козача Бухта у Севастополі, на території тимчасово окупованого Криму, спалахнув резервуар із паливом. За інформацією «губернатора» міста Михайла Развозжаєва, нафтобазу, попередньо, атакували два БпЛА. Вогонь охопив площу 1000 квадратних метрів, пожежі привласнили найвищий 4-й клас.

Близько 10:00 «губернатор» заявив, що пожежа на нафтобазі локалізована і додала, що чотири цистерни пошкоджено, решту ізольовано, їх постійно охолоджують. За попередніми даними, об'єкт атакували два безпілотники. «Чиновник» пообіцяв загасити пожежу до 18:00.

Місцеві Telegram-канали повідомили, що перед тим, як почалася пожежа, пролунало два сильні вибухи. Місцева жителька видала, що після вибуху у квартирі затремтіли вікна і навіть прокинулися діти. Пожежу на нафтобазі жителька Криму називає «жахом». Також слід додати, що поруч з нафтобазою ще з 2000-х квартирувалися російські військові.

Ба більше, знову відкрили рота так звані божевільні. Приміром, «сенаторка від Криму» Ольга Ковітіді заявила, що «часу «на повільні танці» у нас більше немає» і «те, що сталося, вимагає відповідного жорсткого рішення і дій».

«Стратегічне рішення про нейтралізацію Одеси як військової бази України має бути прийнято», - заявила жінка.

Ковітіді з 2006-го по 2014 рік була депутаткою Верховної Ради Автономної Республіки Крим, а після анексії почала співпрацювати з російськими окупантами. Відтоді вона обіймає посаду «сенаторки».

Олег Верлан

29 квітня, 2023