Через українську мову п’яний ображав жінку з дитиною, облив її пивом: уродженця Вінниччини перевіряють на прихильність до «руського миру»

Новини Вінниці / Через українську мову п’яний ображав жінку з дитиною, облив її пивом: уродженця Вінниччини перевіряють на прихильність до «руського миру»

У Києві п’яний чоловік у громадському місці ображав жінку з дитиною, облив її пивом та висловлював антиукраїнські гасла. Відео інциденту потрапило до соцмереж. Незабаром 36-річного порушника, уродженця Вінницької області, знайшли правоохоронці. Окрім адмінпротоколу за дрібне хуліганство, його перевіряють на прихильність до «руского міра».

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Києві, під час моніторингу соціальних мереж правоохоронці виявили відео, на якому невідомий з явними ознаками алкогольного сп’яніння конфліктує з жінкою.

Зі слів потерпілої, чоловік погрожував їй та її малолітній донці на дитячому майданчику через те, що вони розмовляли українською мовою. Крім цього, порушник нецензурно лаявся, облив жінку пивом та висловлював антиукраїнські гасла. Інцидент трапився на території Дніпровського району столиці.

Фахівці кримінального аналізу протягом декількох хвилин встановили особу та місце проживання порушника, а його фотоорієнтування отримали всі піші наряди на автопатрулі територіального підрозділу поліції. Відтак, менш ніж за годину дільничні офіцери розшукали чоловіка за місцем мешкання та склали на нього адміністративні матеріли за ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення – дрібне хуліганство.

Санкція зазначеної статті передбачає штраф до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи строком до шістдесяти годин, або виправні роботи строком до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або до п'ятнадцяти діб адміністративного арешту.

Наразі правоохоронці перевіряють його на прихильність до «руского міра» та на причетність до вчинення інших правопорушень на території міста Києва.

Макс Мельник

20 листопада, 2023