Через тисячу від Зеленського вінничанка віддала шахраям 60 тисяч

Новини Вінниці / Через тисячу від Зеленського вінничанка віддала шахраям 60 тисяч

Поки у Мінцифрі «виправляють помилки» та розбираються з проблемами застосунка «Дія» шахраї не шукали нових способів виманювати кошти. Скориставшись бажанням вакцинованих отримати обіцяну президентом Володимиром Зеленським тисячу гривень, вони «спростили процедуру»… У їхні тенета вже потрапили вінничани. Одна жінка навіть у результаті віддала понад 60 тис. гривень.

Як вказують у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, до поліції почали надходити повідомлення від вінничан про те, що невідомі особи розсилають їм повідомлення з проханням надати персональну інформацію для виплати 1000 гривень за повний курс вакцинації. Одна з потерпілих втратила понад 60 тисяч гривень.

«Шахраї під приводом реєстрації на отримання державної виплати дізнавалися від потерпілих номери їх банківських карток, персональні дані та в подальшому привласнювали їх кошти з банківських рахунків.

Так, жертвою шахраїв стала 31-річна вінничанка. Втративши пильність, жінка виконала усі умови аферистів, надавши їм доступ до зняття коштів зі своєї банківської картки. Таким чином, потерпіла втратила понад 60 тисяч гривень», - вказують правоохоронці.

Ймовірно, ці кошти вже перебувають на рахунках злочинців однієї з виправних установ регіону. Шансів на оперативний розшук аферистів та повернення грошей не багато. Тому поліцейські закликають громадян бути обачними та не довіряти повідомленням, у яких шахраї просять надіслати номери карток та інші персональні дані, які нібито необхідні для виплати коштів на банківські рахунки. Зокрема, термін дії картки та CVV-код на звороті.

Державну виплату в безготівковій формі можна отримати лише на віртуальну картку «єПідтримка» шляхом реєстрації у застосунку «Дія». Що робити тим, хто не зареєстрований, поки що не відомо.