Через три роки: на Вінниччині нового «поштовху» набула гучна справа посадовця Держлісу та 50-мільйонних збитків

Новини Вінниці / Через три роки: на Вінниччині нового «поштовху» набула гучна справа посадовця Держлісу та 50-мільйонних збитків

Працівники ДБР повідомили про підозру одному із начальників відділу Центрально-західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, який завдав державі збитків на 50 млн гривень.

Про це повідомляють у пресслужбах ДБР і Вінницької обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру начальнику відділу Центрально-західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України).

За даними слідства, у 2020 році, виконуючи обов’язки першого заступника начальника Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, підозрюваний всупереч вимогам чинного законодавства надав дозволи на проведення незаконних рубок дерев у лісах Вінниччини, внаслідок чого було незаконно зрізано понад 7 тис. дерев різних порід на площі 14 га.

Наразі слідством ДБР задокументовано 5 епізодів того, як він незаконно надавав дозволи на рубку лісу на території Могилів-Подільського лісового господарства при відсутності оцінки впливу на довкілля від відповідних державних органів.

Через це було зрубано понад 7 тис. дерев різних порід на площі у 14 га. Загальна вартість завданих державі збитків складає 48 млн 600 тис. грн. Крім того, екосистема насаджень, де було зрубано дерева, зазнала негативних антропогенних змін і не може бути відновлена до першочергового стану ще довгі роки.

У кримінальному провадженні проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення злочину, зокрема – інших фігурантів справи.

Посадовець підозрюється в умисному вчинені працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене групою осіб. Санкція статті (ч. 1 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.