Через суд на Вінниччині повернули гідроспоруду: приватизація об’єкта була заборонена

Новини Вінниці / Через суд на Вінниччині повернули гідроспоруду: приватизація об’єкта була заборонена

У 2020 році Липовецька міська рада надала дозвіл на продаж через аукціон гідротехнічної споруди. Новий власник її придбав. Однак, порушення при розпорядженні об’єктами нерухомого майна комунальної форми власності Немирівською окружною прокуратурою у суді оскаржено приватизацію.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, відповідно до Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» гідроспоруда належить до об’єктів, що не підлягають приватизації, оскільки забезпечує належну експлуатацію водойми та виконує захисні функції.

Переможцем торгів стала фізична особа, яка уклала з міською радою договір купівлі-продажу гідровузла  площею 560 м2 вартістю 14,5 млн грн та зареєструвала за собою право приватної власності на об’єкт.   

«Зважаючи на очевидний характер порушень інтересів територіальної громади і те, що гідротехнічна споруда неправомірно вибула з комунальної власності, Немирівською окружною прокуратурою до Липовецького районного суду Вінницької області подано позовну заяву про визнання незаконним рішення щодо включення до об’єктів комунальної власності, які підлягають приватизації, гідровузла, визнання недійсним договору купівлі-продажу та визнання права власності на гідроспоруду за територіальною громадою.

Судом позовні вимоги задоволено, відтак після набуття рішенням законної сили, прокуратурою вживатимуться заходи щодо його реального виконання», - йдеться у повідомленні.

Макс Мельник

11 липня, 2023