Через суд на Вінниччині мерію Бершаді зобов’язали взяти на баланс сільський будинок культури

Новини Вінниці / Через суд на Вінниччині мерію Бершаді зобов’язали взяти на баланс сільський будинок культури

Рішенням Вінницького окружного адміністративного суду задоволено позов Гайсинської окружної прокуратури до Бершадської міської ради про визнання її бездіяльності протиправною та зобов’язання оформити правовстановлюючі документи на приміщення будинку культури і розміщене в ньому укриття.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, йдеться про заклад в одному із сіл громади, на який міська рада з 2020 року не оформила право комунальної власності. Відтак мерія не забезпечувала належного управління майном, в тому числі укриттям площею 50 м2 місткістю 80 осіб, яке розміщене у підвалі будинку культури.

«Оскільки безпідставне зволікання з державною реєстрацією права комунальної власності на майно могло призвести до його неналежного утримання або вибуття з власності громади, прокуратура ініціювала вирішення питання в судовому порядку», - йдеться у повідомленні. 

Після набуття рішенням законної сили прокуратура контролюватиме його виконання.

Загалом органами обласної прокуратури подано 35 позовів щодо 44 захисних споруд цивільного захисту загальною площею 12 тис. м² місткістю понад 12 тис. осіб.

На сьогодні 9 позовів щодо 18 споруд загальною площею 4,6 тис. м² місткістю 5,5 тис. осіб судами вже задоволено.