Через суд на Вінниччині державі повернули землі поблизу кордону

Новини Вінниці / Через суд на Вінниччині державі повернули землі поблизу кордону

У межах прикордонної смуги у Могилів-Подільському районі через Господарський суд позитивно вирішені питання щодо повернення понад 35 га земель вартістю 6,8 млн гривень, які перебували у комунальній власності Могилів-Подільської та Ямпільської міських рад.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, встановлено, що попри те, що вказані ділянки належить до земель оборони, можуть перебувати лише у державній власності, не підлягають передачі до комунальної чи приватної власності та щодо яких встановлений спеціальний режим використання, Держгеокадастр все ж таки передав їх у власність органу місцевого самоврядування.

«Господарський суд Вінницької області задовольнив 2 позовні заяви Могилів-Подільської окружної прокуратури, визнав ці землі такими, що належать державі, скасував держреєстрацію ділянок у Державному земельному кадастрі та право комунальної власності на них», - йдеться у повідомленні. 

На сьогодні органами прокуратури Вінниччини пред’явлено 14 позовів щодо 25 ділянок площею 286 га, які розташовані на лінії прикордонних інженерних споруд. Судами вже задоволено 4 позови щодо 7 ділянок площею 136 га.

Макс Мельник

6 грудня, 2023