Через сьогоднішні заяви Путіна: росіяни двічі запускали «Кинджали» по Старокостянтинову

Новини Вінниці / Через сьогоднішні заяви Путіна: росіяни двічі запускали «Кинджали» по Старокостянтинову

Російська армія сьогодні, 14 грудня, атакувала Хмельницьку область. Для ударів по району Старокостянтинова окупанти застосували аеробалістичні ракети «Кинджал».

Можна припустити, що «Кинджали» загарбники використали «з нагоди» підсумкової пресконференції диктатора Путіна, на якій він заявив, що не змінює цілей війни та планує надалі знищувати українців.

Після цих заяв з аеродрому Саваслейка, який розташований в Нижньогородській області,  вже двічі піднімались у повітря МіГ-31К. Двічі з літаків з району Липецької області запускались аеробалістичні ракети.

Після першої атаки речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону повідомив, що ракети попрямували до Хмельницької області.

«Я маю на увазі до Старокостянтинова. Оголошення тривоги було о 14:09 приблизно, коли залунав сигнал по всій Україні. І фактично через 10 хвилин від оголошення повітряної тривоги був «приліт» у Хмельницькій області», - сказав він.

Наразі про наслідки невідомо.

«Про наслідки, тим паче роботи «Кинджалів», а це був Х-47 «Кинджал», ми не говоримо. Нехай ворог робить свої висновки. Не будемо давати інформацію, куди вони цілили, влучили чи не влучили», - додав речник.

Під час другої повітряної тривоги Повітряні сили ЗСУ повідомили про пуски ракет. Пізніше у Старокостянтинові Хмельницької області та Києві знову пролунали вибухи.

Наразі офіційної інформації щодо влучань, та постраждалих не надходило.

Варто зазначити, що МіГ-31К є носієм аеробалістичної ракети «Кинджал». Цю ракету важко збивати через її траєкторію руху. Минулого року саме ці ракети влучили у військовий об’єкт поблизу Вороновиці Вінницької області.

До весни 2023 року українські військові не збивали «Кинджали». Проте у травні сили ППО вперше знищили російський «Кинджал» за допомогою комплексу Patriot, який надали Україні партнери.

Олег Верлан

14 грудня, 2023