Через російський "Газпром" на Вінниччині від завтра не вчитимуться всі школярі та студенти

Новини Вінниці / Через російський "Газпром" на Вінниччині від завтра не вчитимуться всі школярі та студенти

До 7 березня на вимушені канікули підуть усі школи, училища,технікуми та вищі навчальні заклади Вінниччини. Призупинити навчання вирішили сьогодні під час засідання з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій , яке відбулося під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка .

До 7 березня на вимушені канікули підуть усі школи, училища, технікуми та вищі навчальні заклади Вінниччини. Призупинити навчання вирішили сьогодні під час засідання з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка.

Обмеження ввели задля економії газу, якого не вистачає в Україні у зв’язку з невиконанням "Газпромом" своїх контрактних зобов’язань, які були визначені арбітражним судом, і поверненням передоплати. Тому НАК "Нафтогаз Україна" закликає українців заощаджувати газ через припинення постачань російського газу.

" По всій державі наказом Міністерства палива та енергетики введено "кризову ситуацію надзвичайного рівня" у газопостачальній сфері". Прийнято ряд обмежень, щоб зекономити кількість газу. Тому на Вінниччині буде призупинено навчальний процес  до 7 березня включно. Крім того, у школах та вишах буде понижено температурний режим до мінімально допустимих норм, щоб не розмерзлася система", - уточнив Андрій Гижко.

На Вінниччині не працюватимуть садочки, щоправда лише у суботу, 3 березня. З понеділка малята знову відвідуватимуть дошкільні заклади. 
Крім того, комісія рекомендувала органам місцевого самоврядування та керівникам РДА по можливості завтра, "робочу" суботу все ж зробити вихідним днем, а температуру у приміщеннях знизити до мінімуму.