Через пожежу у жмеринській багатоповерхівці чоловік отримав опіки, а літня жінка ледь не задихнулась у ліфті

Новини Вінниці / Через пожежу у жмеринській багатоповерхівці чоловік отримав опіки, а літня жінка ледь не задихнулась у ліфті

Вранці 28 квітня рятувальникам повідомили про пожежу у багатоповерхівці у Жмеринці. Опіки отримав 37-річний чоловік, якого знайшли у задимленій квартирі.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Вінницькій області.

Виклик до Служби порятунку надійшов о 9:25.

«По прибуттю на місце події бійці ДСНС встановили, що сталося загоряння в одній із кімнат квартири на 4-му поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку», - йдеться у повідомленні.

Під час гасіння вогню, рятувальники виявили постраждалого. Бригадою екстреної медичної допомоги медики його госпіталізували до лікарні.

Одночасно із загорянням у квартирі, через знеструмлення, на п’ятому поверсі в ліфті цього ж під’їзду, застрягла 87-річна мешканка. Їй, бійці ДСНС, через розтиснені в екстрених умовах двері ліфта, передали маску від апарата на стисненому повітрі.

«Надзвичайники постійно підтримували розмову з пенсіонеркою, аби розуміти в якому стані вона перебуває. Після аварійного відкриття ліфта, жінку передали бригаді екстреної медичної допомоги», - зазначають у ГУ ДСНС.

О 9:47 пожежу локалізовано, а о 9:58 ліквідовано. До ліквідації пожежі від ДСНС залучалося 9 чоловік особового складу та 3 одиниці спецтехніки. Ймовірна причина виникнення загоряння – коротке замикання електромережі.

Макс Мельник

28 квітня, 2023