Через підпалену стерню на Вінниччині загинув господар будинку

Новини Вінниці / Через підпалену стерню на Вінниччині загинув господар будинку

Вдень 22 березня у с.Велика Кісниця на Вінниччині загорілась територія приватного домогосподарства. Вогонь перекинувся від підпаленої стерні. Під час гасіння рятувальники знайшли тіло господаря маєтку.

«Надзвичайна подія, яка сталася близько 15:00 на території одного із приватних домоволодінь ще раз свідчить про небезпеку випалювання сухої рослинності. Рятувальники щодня звертаються до громадян із закликом припинити спалювати минулорічну рослинність. Натомість кожної доби Службою порятунку області ліквідовується понад 80 таких пожеж», - вказують у Головному управлінні ДСНС України у Вінницькій області.

Бійці ДПРЧ-35 м.Ямпіль Могилів-Подільського району, які прибули на виклик, з'ясували, що вогнем охоплено близько півтора гектари присадибної ділянки та домашні речі, складені впритул до будинку.

Рятувальники приборкали вогонь та не дали йому перекинутися на житлову споруду. Під час ліквідації пожежі черговим караулом ДПРЧ-35 неподалік присадибної ділянки в згорілій траві було виявлено тіло загиблого господаря домогосподарства.

За словами сусідів, 83-річний чоловік мав проблеми із здоров'ям та пересувався на милицях. Незадовго до пожежі люди бачили, як він згрібав суху траву в купки. Вони також попереджали сусіда, щоб той не підпалював сухостій, адже була дуже вітряна погода. Дружина ж загиблого стверджує, що господар побіг в поле, коли побачив, що там щось димить. Працівники поліції встановлюють обставини загибелі людини у вогні.

Випалювання сухої трави вбиває! Не вчиняйте протиправні дії, адже робити це зараз заборонено законом!

Макс Мельник

22 березня, 2022