Через обстріл ракетами С-300 у Костянтинівці загинуло 16 людей

Новини Вінниці / Через обстріл ракетами С-300 у Костянтинівці загинуло 16 людей

Російські окупанти обстріляли Центральний ринок у Костянтинівці Донецької області. Окупанти атакували цивільний обєкт, де у цей час багато людей, ракетами С-300. Вже відомо про 16 загиблих (одна дитина), ще 20 - отримали поранення…

«На цей час артилерія російських терористів убила 16 людей у місті Костянтинівці, Донецька область. Звичайний ринок. Магазини. Аптека. Люди, які нічим не завинили. Багато поранених. На жаль, кількість загиблих і постраждалих може ще зрости», - написав у соцмережах президент Володимир Зеленський.

Очільник держави висловив співчуття всім, хто втратив рідних та закликав якнайшвидше треба перемогти російське зло.

«Коли хтось у світі ще намагається мати справу з чимось російським, це означає заплющувати очі на реальність. Наглість зла. Зухвалість підлості. Повномасштабна нелюдь», - додав президент.

Зазначимо, що прифронтова Костянтинівка (до лінії фронту близько 20 км) в останні дні перебуває під постійними обстрілами. Наприклад, учора, 5 вересня, місто також обстріляли. Поранення отримали троє людей. Вони в момент обстрілу їхали мікроавтобусом. Двоє перебувають у лікарні у тяжкому стані. До цього, ще вчора зранку росіяни також завдали ракетного удару по Костянтинівці - 1 людина поранена, було пошкоджено 3 багатоповерхівки і 3 приватні будинки.

P.S. Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що «пошуково-рятувальну операцію в Костянтинівці завершено». За словами Клименка, в результаті сьогоднішньої атаки росіян 17 осіб загинули та 32 отримали поранення.

У той же час російські пропагандисти вчергове спішно почали звинувачувати в цьому «українську ППО».

«Російські пропагандисти не забарилися з реакцією - вони підло та цинічно звинуватили в ударі Україну. Мовляв, працювала українська ППО, але ракета полетіла непередбачуваною траєкторією або збила щось у небі просто на ринок», - йдеться у повідомленні Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Зазначається, що таку брехливу версію висунули пропагандисти Кремля Володимир Соловйов та Владислав Поздняков. За їх версією, в усьому винна лише Україна, адже не потрібно було «пручатися», а одразу співати оди Путіну.

Олег Верлан

6 вересня, 2023