Через напад рою бджіл на Вінниччині загинув чоловік, ще п’ятеро людей у реанімації. Пасічнику інкримінують умисне вбивство

Новини Вінниці / Через напад рою бджіл на Вінниччині загинув чоловік, ще п’ятеро людей у реанімації. Пасічнику інкримінують умисне вбивство

В Іллінцях на Вінниччині рій бджіл посеред вулиці напав на перехожих. Через атаку агресивних комах загинув 55-річний чоловік. Ще п’ятеро постраждалих опинились у реанімаційному відділенні.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Місцеві жителі розповідають, що рій бджіл взявся буквально нізвідки. Людей атакували сотні комах, і загальна кількість отрути для одного з постраждалих виявилась смертельною. Чоловік помер ще до приїзду бригади швидкої. Що стосується п’ятьох інших, лікарям дивом вдалося врятувати їх життя. Постраждалі отримали анафілактичний шок. Госпіталізованим швидко ввели адреналін та антигістамінні препарати.

Розслідування трагедії доволі швидко виявило винуватця. Як з’ясували правоохоронці, до нападу місцевий пасічник трактором перевозив два десятки вуликів.

«Під час транспортування бджіл у ранню годин один із вуликів відкрився, внаслідок чого вилетів рій бджіл», - зазначають у поліції.

Наразі слідства дотримується версії, що пасічником, в якого не багато досвіду у бджільництві, порушені правила транспортування. Сам бджоляр Василь Янчук запевнив, що вулики віз на поле з соняшниками, аби зібрати якомога більше меду. Те, що транспортував комах з помилками, чоловік визнає.

«Я свою провину визнаю, але життя людини не повернеш. Єдине, що хотів би сказати тим, хто буде займатися бджолами, бо на цьому моя кар’єра пасічника вже закінчилася, перевозити бджіл тільки вночі. Бо ніч є ніч, навіть якщо там щось відкрилося. Адже до ранку далеко й у такому випадку ще можна щось зробити», - додав чоловік.

Рідні загиблого обурюються, що пасічник навіть не зумів попередити про загрозу, адже це могло врятувати життя. На місці, де сталася трагедія, й досі літають смугасті комахи, однак їх вже недостатньо до фатальних нападів.

Слідство триває. Пасічнику інкримінують умисне вбивство.