Через «яєчний» скандал заступник міністра оборони пішов у відставку

Новини Вінниці / Через «яєчний» скандал заступник міністра оборони пішов у відставку

Заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов подав у відставку на фоні скандалу через закупівлі за завищеними цінами продуктів для харчування українських військових.

«В’ячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення ЗСУ, попросив звільнити його, щоб не створювати загрози для стабільного забезпечення Збройних Сил України внаслідок кампанії звинувачень, пов’язаних з закупкою послуг харчування.

Міністр оборони підтримав прохання Шаповалова щодо його звільнення з посади заступника», - йдеться у повідомленні Міноборони.

Нагадаємо, після того, як у ЗМІ з'явилася інформація начебто про закупівлю Міністерством оборони України продуктів харчування по завищеним у кілька разів цінам, військові заявили, що це фейк, який запущено ворогом. Однак, нардепи викликали керівництво Міноборони на комітет Верховна Рада з питань національної безпеки, оборони та розвідки для розяснень.

У розпорядженні видання zn.ua опинилась начебто угода Міністерства оборони на послуги організації харчування у 2023 році військових частин, дислокованих у Полтавській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській і Черкаській областях. Згідно цьому документу Міноборони законтрактувало яйця по 17 грн за штуку, картоплю по 22 грн за кілограм, а куряче стегно по 120 грн.

Олег Верлан

24 січня, 2023