Через гроші на Вінниччині задушили чоловіка: одного з підозрюваних знайшли у столиці

Новини Вінниці / Через гроші на Вінниччині задушили чоловіка: одного з підозрюваних знайшли у столиці

У селі Заболотне Тульчинського району Вінницької області між нетверезими чоловіками виникла сварка та бійка. Причиною стали гроші. Під час конфлікту одного з них задушили…

У селі Заболотне Тульчинського району Вінницької області між нетверезими чоловіками виникла суперечка та бійка. Причиною стали гроші. Під час конфлікту одного з них задушили…

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, 9 березня на спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що біля вхідних дверей сусіднього будинку він знайшов мертвим господаря.     

Під час огляду тіла потерпілого поліцейські виявили численні ушкодження, синці та забої. Не було сумнівів, що смерть є насильницькою. Крім цього, судово-медичним експертом встановлено, що чоловіка задушили.

Опитавши односельців, поліцейські встановили свідків, які напередодні бачили вбитого в колі двох чоловіків. Вжитими оперативними та розшуковими заходами одного з них оперативники затримали у цьому ж селі, а другого – у Києві. У вчиненому один із затриманих зізнався та розповів обставини вбивства. 

Отже, чоловіки разом розпивали спиртне у будинку одного з підозрюваних. Раптово між ними виник конфлікт через гроші та бійка. Заспокоївшись, чоловіки розійшлись по домівках, але за кілька годин зловмисник вирішив піти до потерпілого за грошима. Там між чоловіками знову спалахнула сварка, під час якої підозрюваний задушив свого односельця.  

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство), що передбачає до 15 років позбавлення волі. Оцінка діям другого підозрюваного буде надана під час досудового розслідування. 
Наразі обидва затримані знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. 

Макс Мельник

11 березня, 2021