Через буревій Вінниччині пошкоджено 184 га лісових насаджень

Новини Вінниці / Через буревій Вінниччині пошкоджено 184 га лісових насаджень

Вночі у Тульчинському районі Вінницької області пройшов сильний бурелом. Силою вітру було пошкоджено лісові насадження Томашпільського і Журавлівського лісництв філії "Тульчинське лісомисливське господарство" ДП "Ліси України".

Про це повідомляє Центральний лісовий офіс.

«За день до цього теж була буря, яка пошкодила покрівлі господарських будівель не діючого нижнього складу Крижопільського лісництва. Жоден працівник не постраждав.

Наразі фахівці філії і лісництв обстежують місця пошкоджень від бурелому, щоб визначити масштаб завданої шкоди. Обстеження насаджень ускладнює дощ і вітер, який досі триває в деяких місцях», - йдеться у повідомленні.

За попередніми підрахунками пошкоджено 184 га різновікових, здебільшого стиглих насаджень ясена, дуба і граба. У тому числі стихія зруйнувала 86 га насадженнь на території ботанічного заказника загальнодержавного значення "Журавлівська дача".

Після повного обстеження постраждалих ділянок спеціальною комісією, буде прийнято рішення про здійснення вибіркових санітарних рубок.

В найбільш стислі терміни працівниками лісової охорони буде ліквідовано наслідки стихії, з метою недопущення поширення шкідників.