Через борг: на Вінниччині затримали підозрюваних у вбивстві зниклого майже три тижні тому чоловіка

Новини Вінниці / Через борг: на Вінниччині затримали підозрюваних у вбивстві зниклого майже три тижні тому чоловіка

Майже добу тривали засідання по обранню запобіжного заходу в резонансній справі щодо особи, яка нещодавно зникла безвісті. Слідчий суддя Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області обрав двом підозрюваним тримання під вартою без можливості внести заставу.

Про це повідомляє Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області.

Нагадаємо, що 23 лютого на сайті обласного главку поліції опублікували інформацію, що Хмільницьким районним відділом розшукується безвісно зниклий Грибівський Володимир Станіславович 1986 року народження, житель м. Хмільник.

«21 лютого близько 18.00 чоловік виїхав з дому на власному автомобілі марки Volkswagen Bora, темно-синього кольору з державним номерним знаком АВ8201ЕС, у невідомому напрямку та з того часу місце його перебування невідоме», - йшлось у повідомленні поліції.

Розшуки призвели до затримання підозрюваних.

«Чоловіки звинувачуються в умисному вбивстві, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб (п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України) та незаконному заволодінні транспортним засобом (ч. 3 ст. 289 КК України).

З матеріалів клопотання встановлено, що підозрювані, за попередньою змовою між собою, з метою ухилення від сплати боргу, передбачаючи і усвідомлюючи, що посягають на життя іншої особи, спричинили потерпілому тілесні ушкодження, несумісні з життям, від яких потерпілий помер на місці, після чого заволоділи його транспортним засобом», - вказується у повідомленні суду.

При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрювані можуть ухилитись від правосуддя.

Макс Мельник

12 березня, 2023