Битва за Київ. ЗСУ відбили у ворога ГЕС, врятували станцію та витіснили з Василькова

Новини Вінниці / Битва за Київ. ЗСУ відбили у ворога ГЕС, врятували станцію та витіснили з Василькова

Київська гідроелектростанція (ГЕС), яка розташована у Вишгороді, північніше столиці, знаходиться під повним контролем ЗСУ. Російським загарбникам не вдалося її втримати.

«Станція повністю під контролем. Технічний персонал залишив сховища й приступив до роботи. Станом на 8-30 26 лютого 2022 року Київська ГЕС працює в штатному режимі», - повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Українські ППО збили російську ракету, яка загрожувала дамбі столичного водосховища. Це сталося близько 3:50 ранку в суботу, 26 лютого.

Відповідні дані з'явилися на Telegram-каналі Мінінфраструктури.

«Якщо дамба буде зруйнована, повінь призведе до катастрофічних жертв і збитків – зокрема затоплення житлових районів Києва та передмість», – попередила пресслужба.

Під ранок припинились бої з російським десантом у Василькові. Було відбито напад, ворог поніс великі втрати.

«Наразі закінчуються бої. Можна сказати, що у Василькові вже тихо і що наша дуже страшна ніч підійшла до свого кінця. Після тривалих боїв, після великої кількості і поранених, і загиблих, на щастя, це все закінчилося. Васильків ніхто нікому не віддав», - пояснила мер міста Наталія Баласинович в ефірі телеканалу «Рада».

Баласинович розповіла, що з вечора п’ятниці почався ракетний обстріл українських військових частин і обстріл аеродрома у Василькові, протягом всього вечора і ночі поблизу Василькова на полях і лісах висаджувався ворожий десант із парашутів. Про це владі міста та військовим повідомляли мешканці.

«Найстрашніше було на нашій центральній вулиці Декабристів, це були запеклі бої, вся вулиця палала», - говорить мер.

За її словами, територіальна оборона спільно з військовими 40-ї бригади втримали місто. На допомогу Василькову з Києва оперативно направили велику кількість техніки.

У самому Києві російська армія обстріляла аеропорт «Жуляни». Снаряд влучив у житловий будинок на Соломенці. В результаті обстрілу зруйновано квартири в багатоповерхівці.

Повідомляється, що рятувальники зараз направляються на місце НП.

«У житловий будинок на вул. Лобановського, 6а влучила ракета. Аварійно- рятувальні служби слідують туди», - сказано в повідомленні.

За попередніми даними, жертв та постраждалих немає. 

Олег Верлан

26 лютого, 2022