Битва за Кінбурнську косу: жодна зі сторін немає повного контролю

Новини Вінниці / Битва за Кінбурнську косу: жодна зі сторін немає повного контролю

Сили оборони України ведуть запеклі бої довкола Кінбурнської коси Миколаївської області. Вони тривають від звільнення Херсона та правобережжя Дніпра. Проте жодна зі сторін не має абсолютного контролю над островами та ділянкою суші південніше Дніпровського лиману.

За словами речниці Оперативного командування «Південь» Наталії Гуменюк, ускладнює ситуацію погода, яка не сприяє легкому завершенню операції зі звільнення Кінбурнської коси.

Нині там зберігається присутність російських військ. Крім того, окупанти не припиняють атакувати протилежний берег. Бойова робота триває також і на островах.

«І контролю абсолютно немає ще у жодної зі сторін. Це і є нині лінія розмежування, лінія фронту. Там, де ідуть бої», – пояснила Гуменюк в ефірі телемарафону.

Водночас вона зауважила, що українські воїни продовжують роботу зі знищення бойових потужностей ворога. Йдеться про їхню ліквідацію у тилових районах.

«Задля справедливості слід розуміти, що поняття тилу та глибокого тилу вже відсутнє. Практично по всьому лівому берегу ведеться бойова робота. Тож окупанти аж ніяк не почуваються у безпеці», – заявила Гуменюк.

Олег Верлан

8 січня, 2023