Битва за Харків: росіяни з «Градів» обстріляють житлові масиви. Кількість загиблих та поранених важко підрахувати

Новини Вінниці / Битва за Харків: росіяни з «Градів» обстріляють житлові масиви. Кількість загиблих та поранених важко підрахувати

Сьогодні, 28 лютого, у Харкові ситуація гірша, ніж вчора. Російські окупанти продовжують бомбити житлові масиви. Один зі снарядів влучив у вікно квартири багатоповерхівки.

«В Харкові сьогодні пекельніше, ніж вчора. Тут на фотці снаряд потрапив у кухонне вікно, жінці відірвало ногу, померла в лікарні», - написала у Facebook генпрокурорка Ірина Венедиктова.

«Харків щойно масовано обстріляний із «Градів». Десятки загиблих та сотні поранених», - вказав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Точна кількість загиблих і постраждалих наразі невідома. За даними УП, обстріл вівся по кварталу вулиць Гвардійців-Широкінців, Дружби Народів та проспекту Тракторобудівників.

Під прицільний обстріл потрапили Державна пожежно-рятувальна частина №22, склади на вулиці Бучми та гаражний кооператив.

Мер Харкова Ігор Терехов у коментарі УП зазначив: "Ідуть обстріли. По житлових кварталах. Це війна, справжня війна".

«У нас поранені, і вбиті жителі, мирні. Жертви серед військових. Не знаю, чи це наступ, але поки ми говоримо, от знову стріляють», - додав він.

Пізніше Терехов повідомив, що точно відомо про одну загиблу жінку, а також 15 поранених військових і 16 цивільних. Водночас він підкреслив, що влада ще не може з’ясувати кількість загиблих.

"Харків – це невід'ємна частина України! Ми будемо робити так, і всі місцеві мешканці це підтримують, ми зібралися в єдиний кулак. Ми будемо стояти до кінця за Україну. Ми єдині як ніколи", – наголосив він.

Заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха у коментарі УП повідомив, що наразі йдуть обстріли мікрорайонів Олексіївка, Салтівка, Павло Поле, там проживає більше 1 млн людей.

«Це страшно, гатять з артилерії просто по житлових будинках. Порахувати втрати поки неможливо. Можливо, далі піде наступ», - сказав співрозмовник.

За даними NaПарижі, зараз окупанти «Градами» також б’ють по мікрорайонам ХТЗ, «Східний»….

Олег Верлан

28 лютого, 2022