Буданов запевняє, що наприкінці травня ЗСУ увійдуть у Крим

Новини Вінниці / Буданов запевняє, що наприкінці травня ЗСУ увійдуть у Крим

Взимку бойові дії уповільняться, а навесні ЗСУ зможе вийти на межі України 1991 року. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів в ефірі національного телемарафону. Інтерв'ю головного розвідника виявилось цікавим…

«Скоро це закінчиться... Десь наприкінці травня я розповів, як алгоритм відбуватиметься. Я тоді сказав, що червень буде для нас поганим, трохи втрачатимемо. У липні буде застій, у серпні почнемо рухи з відновлення територій. Взимку війна значною мірою стихне. І ось після зими почнеться завершення цього конфлікту, виходом на першому етапі на кордони станом на 1991 рік», - зазначив Буданов.

Раніше колишній командувач армії США в Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес сказав, що ЗСУ влітку увійдуть до Криму. Глава ГУР прокоментував цей вислів, зазначивши, що спирається «на факти, які мені відомі».

«Я вважаю, що це буде не влітку, а до кінця весни. Можливо, трохи раніше, днями можна помилятися, але не в алгоритмах», - зазначив розвідник.

На його думку, нині Путін блефує, а його кроки лише шкодять Росії.

«Мобілізація - не треба її боятися, насправді це подарунок для нас, це тільки пришвидшить процес, який вже неможливо спинити. Це його (Путіна, - ред.) агонія. Вони зараз стикнуться з проблемою, яку ми вже пережили», - сказав він.

Буданов додав, що Росія загнала себе в глухий кут, але з нього ще реально вийти. За його словами, РФ потрібно визнати, що напад на Україну був помилкою. Він додав, що росіяни знають як це показати. Окупаційній армії слід вийти за адмінкордони 1991 року і почати вибудовувати діалог з усім світом.

Проте, за словами Буданова, це автоматично означає трансфер влади в Росії.

Також Буданов підтвердив, що на початку війни у Росії розглядалось кілька варіантів, кого «поставити президентом» у разі захоплення Києва, але остаточного рішення у Кремлі не ухвалили. Одним із варіантів був Янукович. Тому його привозили до Мінська.

«Його справді підготували для цього. У нас була агентурна інформація з його середовища, як він готувався. До речі, він сам не дуже зрадів цьому. Але такий варіант був», – сказав Буданов.

Спікером українського парламенту у Кремлі, ймовірно, хотіли зробити кума російського диктатора Володимира Путіна Віктора Медведчука. А на посаду голови Служби безпеки України від РФ у Москві мали призначити людину із СБУ.

«У росіян не було кандидата на посаду спікера ВР. У них не було. Можливо, Медведчука вони розглядали. Не можливо, а одним із вони розглядали Медведчука, як на той час ще справді народного депутата. Їхня проблема в тому, що вони хотіли поєднати несумісні речі: формальну легітимність та свої бажання. Цих людей, які об'єднували ці два поняття, досить обмежене коло», – зазначив Буданов.

Олег Верлан

1 жовтня, 2022