Буданов пояснив, чому не вірить у змови та бунт у Росії

Новини Вінниці / Буданов пояснив, чому не вірить у змови та бунт у Росії

Навколо зливу секретних документів з Пентагону триває широка інформаційна компанія. Деталі обговорюють серйозні американські, німецькі та інші видання. У той же час очільник ГУР Міноборони Кирило Буданов називає «витік» спеціальною інформаційною операцією (ІПСО) та сумнівається у тому, що в оточенні Путіна у березні 2022 року були ті, хто хотів завершити війну.

Нагадаємо, нещодавно німецьке видання «Tagesspiegel», посилаючись на інформацію, яка опинилась у соцмережах через виток з Пентагону, вказало начальник Генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов і секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев нібито намагалися саботувати захоплення України на початку війни, бажаючи її закінчення 5 березня 2022 року.

В інтерв'ю NV.UA начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України сказав, що не вірить у це. За словами Буданова, витік документів Пентагону є ІПСО, в яких за традицією комбінують правду й неправду – видозмінені чи штучно створені «факти». Метою цього, переконаний він, було посіяти недовіру й скомпрометувати відносини України з США та іншими країнами. 

«Це брехня, чиста брехня. Герасимов був одним із небагатьох, у принципі, хто виступав за військову операцію. Патрушев займав більш нейтральну позицію, він ніколи не кричав «давайте їх вбивати» і ніколи не кричав «не треба цього робити» – як усі у цьому питанні був, щоб не бути крайнім. Я його (Патрушева – ред.) не дуже люблю зі зрозумілих причин, але він не дурень», - пояснив свою думку К.Буданов.

За словами головного розвідника, конфлікт між Міноборони РФ та ФСБ Росії зараз «не є значним» – «це навіть не можна конфліктом назвати». Ба більше, Буданов не дуже вірить і у бунт в Росії. 

«Бунт у Росії? Подивіться в історії, які події спричиняли бунти впродовж ну 400 років останніх? Ну, точно не така ситуація», - додав він. 

Олег Верлан

18 квітня, 2023